С Google на разходка в Белия дом

share

Резиденцията на американските президенти отсега нататък ще е достъпна за обикновените граждани. От днес виртуална екскурзия из Белия дом може да направи всеки, който желае това. Единственото изискване е да разполага с интернет, предаде ИТАР-ТАСС.

Феновете на глобалната мрежа ще могат да се разходят из главната резиденция на САЩ благодарение на Google и програмата Google Art Project. На едноименния сайт могат да се видят и тези помещения, в които се води голямата политика.

Първата дама Мишел Обама заявява в приветствието си към виртуалните посетители, че Белият дом е не само сграда, където живее президентското семейство или място за среща на световни лидери. „Той също така е известен и като „Народен дом”, който трябва да бъде отворен за всеки човек”. „Именно заради това работата по това направление стана един от приоритетите ни”, добавя съпругата на президента.

Хиляди хора са преминавали през тези стани, гледали са портретите на Джордж Вашингтон, Ейбрахам Линкълн и Джон Кенеди, а сега вие може да сторите същото, без да напускате дома си, подчертава Обама.

Водещи новини

Още новини