Куче на 21 години е най-възрастното във Великобритания

Pixabay
share

Въпреки своите 21 години Куини, считана за най-възрастното куче във Великобритания, се радва на добро здраве и не е изгубила интерес към живота, пише в. "Дейли стар", цитирана от БТА. 

Бившата бездомничка и по-късно обитателка на приют е осиновена от Бриджит Пайк от Солсбъри през 2018 г. Куини, кръстоска между коли и териер, съжителства с още две възрастни кучета - териерите Бони и Бо, които са съответно на 10 и 12 години.

Въпреки възрастта си, питомците на г-жа Пайк редовно се занимават с "кучешки дела" в градината или ходят на разходка в близката гора.

Куини не проявява признаци, че смята да "забави темпото", въпреки своите 21 години, които се равняват на 97 човешки. Като се изключи, че приема медикаменти за ставите, възрастната питомка на Бриджит Пайк е "здрава и щастлива".

"Куини е решително момиче. Въпреки че е почти напълно сляпа, тя не се оставя да бъде заблудена и разбира когато пропускам да добавя домашно приготвено пиле към кучешката й храна", разказва стопанката.

Бриджит Пайк се надява с историята на Куини да окуражи хората да не пренебрегват възрастните кучета в приютите.

"За мен е привилегия, че успях да предложа щастлив дом на Куини на късен етап от живота й. Не подминавайте старите кучета - те често са жизнени и готови да даряват обич", казва Бриджит Пайк.

Водещи новини

Още новини