Прост, но ефективен подход, намаляващ употребата на вредни храни, бе предложен от британски диетолози.
Ако на етикетите се посочват не само калориите, но и информация за това какво физическо натоварване е необходимо, за да се изгорят тези калории, хората ще бъдат по-внимателни в храненето си, съобщават медии на Острова, цитирани от БНР.
Според изследователите хората приемат 200 калории по-малко, ако видят такава информация на опаковката. Известен като РАСЕ (калориен еквивалент на физическата активност), той показва колко минути тичане или ходене са необходими, за да се изгорят калориите от дадена храна.
Проучване показало, че при маркировка с РАСЕ средно при всяко хранене се приемат по 65 калории по-малко, което средно се изчислява на 200 калории на ден при три основни хранения и две закуски.