Турски диетолози разкриха ползите от консумация на диня

Pixabay
share

Турски диетолози разкриха ползите от консумация на диня през лятото, съобщава Haberturk. Оптималният дневен прием на този плод е 2-3 порции.

Подобно на всички плодове и динята съдържа фруктоза. По тази причина болните от диабет следва да не прекаляват с консумацията и могат да си позволят най-много една порция дневно. Поради високото водно съдържание и диуретично действие хората, които имат проблеми с бъбреците, също трябва да внимават.

Динята има високо съдържание на витамин C и фолиева киселина. Витамин C е сред най-мощните антиоксиданти и забавя стареенето, а също и предпазва от заболявания. Червените плодове намаляват възпаленията в организма, а флавоноидите в тях също имат антиоксидантни свойства.

Водещи новини

Още новини