Повечето от вас, които някога са опитвали тапиока, знаят, че това са мъничките, малки перли, намерени в купата пудинг. Или може би по-големите, все още дъгообразни топчета, които се използват за различни десерти. Но не много хора знаят какво представляват тези малки бисери - от какво са направени или откъде идват. foodpanda, подбра някой от най-любопитните факти за историята и използването на този продукт.
• Тапиока е зърнест продукт, получен от маниока.
• Отглежда се предимно в Югоизточна Азия, за да се произвеждат продукти от юфка до фармацевтични продукти.
• Основно се култивира и яде в тропически райони.
• Тя е ценена заради способността си да расте в ниско-хранителни почви и да се прибира бързо.
• Има голяма кулинарна гъвкавост и може да се използва в десерти, да се добавя към супи или други ястия.
• Тапиоковото брашно е много популярно.
• Използва се като сгъстяващ агент в много храни.
• Тайланд е най-големият производител на тапиока.