Ако се питате какво похапват ултрабогатите, вероятно в ума ви изникват хайвер и бели трюфели. Но хората с големи финансови възможности търсят уникални кулинарни творения.
CNBC разказва за някои от най-дръзките и скъпи гастрономически преживявания, на които се наслаждават милионерите.
Мъфини, но не какви да е
Цена на един мъфин: 750 долара
В ресторанта на хотел The Venetian Las Vegas има удивителен мъфин, който е една от тайните в менюто му. Приготвен е с венецуелски шоколад, който се продава на цена от 100 долара за половин килограм и е посипан с 24-каратови златни листенца и златен хайвер. За завършек е поставена саморъчно направена захарна корона, а за приготвянето на сладкото изкушение е използван и коняк, който струва 2500 долара за бутилка.
Прочети повече ТУК.