Не яжте тези храни, ако имате болки в ставите

  • 31 юли 2017 11:08

  • 80822
  • 4
Не яжте тези храни, ако имате болки в ставите
© Pixabay

Ставите са разположени на места, където се извършва движение. Затова е от изключително значение да ги поддържаме в добро здраве.

Проблемите със ставите се задълбочават с годините. Ако сме внимателни можем да неутрализираме влиянието им с помощта на здравословно хранене. Съществуват храни, които помагат за облекчаване на болката. Има обаче и такива, които я стимулират.

Вижте кои са те:

Доматите са основна причина за развитие на подагра. 20% от изследваните болни се оплакват от засилване на болезнените усещания при честата им консумация.

Избягвайте царевица и слънчоглед, ако имате оплаквания. Те съдържат Омега-6 мастни киселини, които засилват болката.

Шафранът, соята и маслото са другите продукти, които трябва да избягвате. Те също съдържат Омега-6 мастни киселини, които в големи количества причиняват астма и възпаления.

Избягвайте газираната вода и подсладените напитки. Изследвания сочат, че газираното има пряка връзка с артрита.

Вредни хранителни продукти за ставите са още чай, шоколад, кафе, тлъсто свинско месо, леща, черен дроб - в тези храни се съдържат пурини, които предизвикват изменения на ставната капсула- основна причина са и за развитието на подагра.


 

Последвайте канала на

Novini.bg
80822 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ЪХ

2017.09.27 | 22:03

4
не яжте . всички храни са вредни . не пиите вода , съдържа уран . пиите само ракия по 1 л на ...ден. така няма да усетите кога ще се гътнете. пък и нищо не ще ве боли
Пълни Глупости

2017.09.12 | 08:14

3
Що пишете пълни лъжи??? Кой страда от подагра? Хората прекаляващи с месо, дивеч, агнешко, прекаляване с млечни продукти. Не съм чул/чел досега вегетарианец или веган да страда от подагра, ставни проблеми. Имунитета е многократно по-силен. С две думи: яжте от всичко, но разумно, прясна риба, малко сирене, малко масло, много зеленчуци и плодове, ако желаете и месо, но задължително малки порции и да е прясно. Никакви салами и колбаси, никакво прясно мляко.
Х

2017.08.02 | 11:24

2
Любка, и вода няма мила, не се пие, уранова е И ето затова си стоим насила там, където изобщо не ни се ще, но става кисело мляко (кофичка) с три кофички вода и хляб-сутрин, обяд и вечер, три месеца подред... засега още дишаме, смея се, но истината е това... качамак, качамак, днеска ядо

2017.08.02 | 11:24

1
До номер3, продалжението е утре пак.

Добави коментар

Водещи новини