Какви храни да ядете и какви да избягвате в горещините?

Pixabay
share

По време на жегите е трудно да изберем каква храна да консумираме. След като отмине първоначалната радост от първите слънчеви лъчи, много хора са измъчвани от загуба на апетит, а това може да ви накара да се чувствате недобре в горещото време, пише Daily Telegraph.

Британското издание публикува списък с храни, които ще ни помогнат да се справим с лекота с горещата вълна, и храни, които да избягваме. Преди всичко обаче пийте много вода, когато времето е горещо, за да наваксате изгубените течности чрез изпотяването.

Какво да ядете?

Диня

Освен че е вкусен плод, тя е идеална за пикници и барбекюта, тъй като съдържа хранителното вещество ликопен, което предпазва от излагането на слънцето. Ликопенът е пигментът, който осигурява яркочервения цвят на плодовете и зеленчуците.

Други източници са доматите, особено сготвените, папаята, розовият грейпфрут и гуавата. Ягодите са червени, но те получават цвета си от друга съставка, различна от ликопена.

Салати

Виж повече тук:

Водещи новини

Още новини