Динята е новата вълшебна съставка в кремовете за лице

  • 25 януари 2018 08:36

  • 1288
  • 0
Динята е новата вълшебна съставка в кремовете за лице
© Pixabay

Корейска фирма, създала маска за лице с диня, за която чакащите са вече хиляди, обяви, че е разработила овлажнител със същия плод и поръчките са повече от възможностите й за производство, информира в. "Дейли мейл".

Кремът на фирмата "Глоу ресипи", съдържа 90 процента диня. Създателят му изтъква благотворните качества на този плод - успокоява възпаленията, рехидратира, възстановява причинените от околната среда увреждания. Освен това подхранва отлично кожата. Освен диня обаче вълшебният крем съдържа хиалуронова киселина, както и успокояващи екстракти от божур и жасмин.

Динята е богата на антиоксиданти - вит. С, вит. А, ликопен, които се борят със свободните радикали, увреждащи клетките и ускоряващи стареенето. Вит. А увеличава колагена, който поддържа кожата гладка. Той намалява и секретите от мастните жлези и така помага срещу пъпки.

За всички, които нямат желание да се записват в списък на чакащите, австралийският сайт Мама миа дава рецепта за маска от диня - пюриран плод с малко филтрирана вода. Като маска могат да се използват и резенчета диня или сок.

Последвайте канала на

БТА
1288 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини