Спасили Хитлер от удавяне като дете

share

Адолф Хитлер е бил спасен от удавяне, когато е бил едва на 4 години, съобщи Daily Mail.

Историята е описана в открит неотдавна в архивите стар брой на вестник "Донау цайтунг". В него се твърди, че през януари 1894 г. 4-годишно момче си играло на заледените води на река Ин в южния германски град Пасау и паднало във водата. Било спасено от съседско дете. Имената на децата не се посочват.

Според специалисти обаче, давещото се момче е било именно бъдещият фюрер на Германия, пише "Труд". В подкрепа на тази хипотеза е разказът на свещеник. Преди смъртта си през 1980 г. той споделил, че предшественикът му извадил от водите на р. Ин момче, което впоследствие се оказало Хитлер.

Епизодът е залегнал и в книгата "От Пасау - напускайки града, който Хитлер е наричал свой дом". Авторката Ана Елизабет Росмус пише, че в онези времена брегът на реката бил "идилично място за детски игри". По време на една подобна игра малкият Хитлер паднал в реката, чиято вода била изключително студена, а течението - бързо. За негово щастие и за нещастието на милиони други хора по света той е бил спасен от сина на стопанина на съседска къща.

Самият Хитлер често е разказвал като млад, а по-късно и на генералите си, че в детството си е обичал да играе на индианци и каубои с други малчугани на брега на реката, макар никога да не е споменавал описания инцидент.

Водещи новини

Още новини