От всички кухни на света японската храна е една от най-скъпите. Не отричаме, че има места, на които можете да си позволите да ядете на по-ниска цена. Това обаче често е свързано с качеството на ястията, която консумирате.
В същото време, дори и да разполагаме с достатъчно пари, например точно след вземане на заплата, не можем да си позволим такива пиршества винаги... Поне не толкова често, колкото си позволяваме с хамбургерите. За какво говорим ли? Японската храна просто е много скъпа.. Един нюйоркчанин научи това по трудния начин.
Крис Галета наскоро сподели как той и негов приятел (Мат) са похарчили 1 100 долара за суши, в тази сума не влиза бакшишът. Мат попитал Крис дали някога е чувал за Jiro Dreams of Sushi. Крис лъже и това е първата му грешка. Ако някога бе чувал за Jiro Dreams of Sushi, има документален филм за Джиро Оно, 85-годишен суши майстор. Той притежава ресторант с 3 звезди Мишлен, в който има само десет места за клиенти. Но да продължим...
Протеже на Джиро отваря собствен суши ресторант в Манхатън. Двамата главни герои в историята ни – Крис и Мат, решават да дегустират. Същата вечер протежето на Джиро е там и дори им сервира лично.
Още по темата прочети тук.