Как изглежда идеалният ден на най-добрия майстор-готвач в света?

Getty Images
share

Масимо Ботура беше обявен за най-добрия майстор-готвач в света. Той притежава собствен ресторант - Osteria Francescana, в Модена, Италия, а проектът му „Храна за душата“ ще използва остатъци от храната на Олимпийските игри в Рио за изхранването на местни бездомници.

Масимо разказва пред The Economist как изглежда идеалният му ден.

Закуска

Някога живеех с тъщата ми в Upper East Side, когато посещавах Ню Йорк. След като тя се премести в Колорадо, се нуждаех от друго жилище в града. Nomad на Бродуей и 28-а улица запълни тази празнота. Закуската е лукс, който обикновено не си позволявам.

Обичам да е тихо сутрин, много съм претенциозен към кафето си - трябва да е двойно еспресо с мляко. Винаги хапвам бъркани яйца, дива сьомга от Аляска, препечен геврек с макови семена и крема сирене. Специално ми поръчват La Republica и Corriere della Sera за четене.

Прочети повече ТУК.

Водещи новини

Още новини