Масимо Ботура беше обявен за най-добрия майстор-готвач в света. Той притежава собствен ресторант - Osteria Francescana, в Модена, Италия, а проектът му „Храна за душата“ ще използва остатъци от храната на Олимпийските игри в Рио за изхранването на местни бездомници.
Масимо разказва пред The Economist как изглежда идеалният му ден.
Закуска
Някога живеех с тъщата ми в Upper East Side, когато посещавах Ню Йорк. След като тя се премести в Колорадо, се нуждаех от друго жилище в града. Nomad на Бродуей и 28-а улица запълни тази празнота. Закуската е лукс, който обикновено не си позволявам.
Обичам да е тихо сутрин, много съм претенциозен към кафето си - трябва да е двойно еспресо с мляко. Винаги хапвам бъркани яйца, дива сьомга от Аляска, препечен геврек с макови семена и крема сирене. Специално ми поръчват La Republica и Corriere della Sera за четене.
Прочети повече ТУК.