„От кал да е, Георги да е!“
Гергьовден е празник на храбростта, обявен за национален още от княз Батенберг. Освен това имен ден празнуват всички носещи името Георги, Гергана и техните производни.
Към този момент именниците в България наброяват близо 210 000 души.
По този повод foodpanda, подбра любимите ястия на празнуващите.
Празнуващите на 6 Май са известни с това, че обичат изобилието и разнообразието на масата. Имайки предвид, че Гергьовден е пролетен празник, те залагат на зелените и свежи салати. Любимата им е със зеленолистните, с репички.
Обичат да похапват различни колбаси, особено поднесени с хубаво червено вино. Определено именниците залагат на месото и по-точно свинско или дивеч. Ако искате да ги изненадате, може да им подарите една вечер някъде в планината, с маса обсипана с дивеч и различни видове меса.
Определено не са фенове на сладките неща, но когато им се преяде хапват сладолед или сметанова торта.
Ето и любимите ястия:
Салата: зелена
Предястия: свинско роле с кашкавал
Ястия: Еленски бут соте
Десерт: Сметанова торта с ягоди