Когато си по-млад, липсата на умения в кухнята не е толкова притеснителен факт.
Достатъчно е да можеш да завъртиш копчето на микровълновата или да попиташ майка си какво има за вечеря :) Ако обаче вече сте навършили 30 години, определено е време да усвоите повече кухненски дейности, които да превърнат храненето ви в по-здравословно и щадящо портфейла. Вижте 10 действия на готвачите, които трябва да знаете до 30-ата си година:
Да можете да си сготвите паста
Разликата между домашната паста и тази, приготвена в ресторант, обикновено се крие в точното количество вода, сол и мазнина. Вашата вода за приготвяне на паста трябва да има вкуса на океана – солен. Внимавайте с количеството сол обаче. Един малък трик: задължително добавете пастата в тигана при соса, както и част от водата, в която сте я варили. Така ще постигнете по-кремообразна и вкусна текстура заради нишестето, което се е отложило във водата.
Още по темата прочети тук.