Всички знаем, че в чушките има фибри, антиоксиданти и витамин С. Но не всички цветове чушки са еднакви.
Чудили ли сте се защо червените чушки са по-скъпи от зелените? Или защо някои хора получават стомашни болки, но само от зелени чушки?
А каква е разликата между червените, жълтите и зелените чушки?
Зелените чушки са незрели версии на останалите цветове от този зеленчук. Тъй като са по-малко зрели, имат леко горчив вкус и понякога могат да причинят храносмилателни смущения.
Защо зелените чушки са по-евтини от останалите?
Като се има предвид, че зелените чушки са по-малко зрели, това означава, че те са обрани по-рано и изискват по-малко време за отглеждане. Жълтите и червените чушки използват повече ресурси, тъй като тяхната реколта се прибира по-късно, което ги прави по-скъпи.
Прочети повече ТУК.