Принц Уилям вдига статуя на Даяна

share

Статуя на покойната лейди Даяна ще замени тази на Уилям Трети в двореца Кенсингтън, където ще се преместят да живеят принц Уилям и съпругата му, Кейт Мидълтън.

Статуята ще бъде издигната точно пред новия апартамент на младоженците с 20 стаи, който беше дом на сестрата на кралица Елизабет Втора, Маргарет.

Именно тя беше наложила вето на вдигането на статуя на Даяна в миналото, тъй като не беше голяма нейна почитателка, съобщи International Business Times.

"Не искам да я виждам да се взира в мен всеки път, когато погледна през прозореца", заяви през 1997 г. Маргарет, преди да почине през 2002 г.

Сега, когато кралската двойка разполага с двореца - една от лондонските резиденции на английското кралско семейство, в която Даяна живее от 1981 г. до смъртта си през 1997 г., принц Уилям ще може да направи така, че да вижда майка си всеки път, щом излиза от дома си или поглежда през прозореца.

Принцесата на народа, както наричаха Даяна, почина в автомобилна катастрофа в тунел в Париж на 31 август 1997 г. Конкретните причини за трагедията така и не бяха изяснени, а на 7 април 2008 г. съдебният състав по делото постанови, че причина за смъртта на Даяна е "престъпно нехайство", породено от комбинацията от употреба на алкохол от страна на шофьора с неимоверния натиск от страна на жълтата преса.

Водещи новини

Още новини