Осем от най-елитните специални части в света

share

Елитните специални части са едни от най-добре обучените и страховити формирования, които една страна може да има. Те ходят там, където други войници ги е страх да стъпят, предотвратявайки потенциални заплахи, премахвайки стратегически мишени и провеждайки дръзки спасителни мисии.

Те наистина са най-добрите сред най-добрите. Въпреки че е изключително трудно те да бъдат подредени в някаква класация, има някои формирования, които изпъкват пред другите по отношение на тяхната история и на страха, който всяват във враговете си. Тези бойци преминават през изнурителни тренировки, които имат за цел да отсеят тези, които не могат да покрият взискателните им стандарти. В свят, където размерът на военните части на една страна вече не е показател за тяхната ефективност, тези бойци са хората, към които държавите се обръщат, когато искат да се свърши работа, пише Business Insider.

8. Special Services Group (SSG) в Пакистан е по-известна в страната като "Черните щъркели" .

Част от тренировките им включват преходи по над 50 км за 12 часа и бягане на 8 км за 50 минути с пълно бойно снаряжение. През октомври 2009 г. командоси от SSG нахлуха в офис сграда и спасиха 39 души, които бяха взети за заложници от талибаните след атака на щаба на местната армия.

Повече четете тук

Водещи новини

Още новини