Суеверните футболисти и всички откачени ритуали

share

Суеверията винаги са били част от живота. Ако липсваха, нямаше да ни бъде толкова забавно, когато гледаме мачове, пускаме залози или просто искаме да вярваме в нещо хубаво като късмета.

Ако си мислиш, че ти си суеверен, виж какво се случва с футболистите, когато дойде време за световно първенство. Ето някои от най-големите суеверия през годините!

Фабиен Бартез

Френският вратар е известен със своите бързи реакции и избръсната глава. Тя се превръща в талисман на френския отбор през 1998 година. Лоран Блан винаги отива да направи една сериозна смучка на главата на вратаря, за да е сигурен, че французите ще продължат напред. Това очевидно работи, защото французите успяха да се преборят дори с Бразилия на финал, а традицията продължава и през годините!

Карлос Билардо

Той носи един костюм през цялото световно и пуска същата песен в автобуса на отбора, ако предишния път са спечелили. През 1986 година, автобусът на отбора се чупи и играчите си викат таксита, за да стигнат до стадиона, където побеждават. Билардо нарежда на всички да използват таксита до края на турнира. Суеверието накрая ги води и до купата.

Йохан Кройф

Той има цяла система със суеверия, която включва тупане на корема на вратаря, а след това кратка разходка до противниковото поле, където изплюва своята дъвка. Самият той споделя, че след изпълнение на системата, той може спокойно да се фокусира върху играта. Единствената издънка се случва на финал в Амстердам, където след шамарите идва време за разходка до полето, но се оказва, че Кройф е забравил дъвката и победата остава за Милан с 4 на 1!

Още по темата четете ТУК.

Водещи новини

Още новини