Шепа мюсли, орехи и сушени плодове е и удобна и полезна закуска за вечно бързащия човек.
Добавяме само мляко, йогурт или сок и готово. Не бива да забравяме и златното правило, че сутринта закуската трябва да е пълноценна, обядът - разнообразен и полезен, а вечерята – колкото се може лека. “Баща” на мюслите е швейцарският учен Бирхер-Бенер - основоположник на суровоядството.
Според него растителните продукти, които не са преминали през топлинна обработка, задържат в себе си частиците слънчева енергия и затова притежават целебни свойства. Затова, ако човек ги приема в този вид, се зарежда с жива енергия. Днес, един век по-късно, подобни доводи ни се струват смешни, но не само не сме се отказали от мюслите, а и научните доказателства за конкретните ползи от него продължават да се трупат.