Момченце едва не загуби живота си, за да спаси еленче от удавяне (снимки)

share

Драматични кадри, заснети от професионален фотограф, разкриват опита на момче от Бангладеш да спаси еленче от удавяне в придошла река с риск за собствения си живот, пише Daily Express. 

Храбрият тийнейджър на име Белал е успял да задържи еленчето в едната си ръка, вдигната високо над главата, докато се е борил с бушуващите води на придошлата река в окръг Ноакхали, Бангладеш, пише inews.bg.

Неколцина души, сред които и професионалният фотограф Хасибул Уахаб, са наблюдавали борбата на момчето с бурната вода в готовност да му помогнат.

Белал обаче е успял сам да се справи и е бил приветстван бурно от очевидците, когато е излязъл от водата със спасеното еленче на ръце. 

Създанието е било отделено от майка си по време на пороен дъжд и последвало силно наводнение. Отбелязва БТА. Еленчето по-късно е върнато в естествената му среда при семейството. 

"Местните хора губят много елени в дъждовния сезон и са принудени да правят всичко по силите си, за да ги защитят. Белал се оказа изключително храбро момче. Реката бушуваше и мислехме, че той няма да успее. Бяхме готови да скочим във водата, за да му помогнем, но той не само се справи, но и спаси еленчето. Когато излезе, всички го приветствахме и му благодарихме", разказва фотографът, специализирал в снимането на дивата природа. 

Водещи новини

Още новини