18-годишен "отвлече" на шега американка

share

Полицията в Бургас бе вдигната под тревога, заради сигнал за отвлечена американка. Оказало се, сигналът е инсценировка на 18-годишният български ученик Андрей Михалевски. Срещу него ще бъдат повдигнати обвинения в предоставянето на невярна информация на федерални служители, предаде Си Ен Ен.

Шегата започнала, когато младежът решил да измисли онлайн профил с името Кейт Бриана Фултън и след това й приписал едногодишна връзка с един от съучениците си от гимназията. През юли Михалевски се е свързал с американско посолство в Източна Европа, за да съобщи, че Кейт е била отвлечена в Бургас, България, на 28 юни и за нея е поискан откуп от 50 000 долара. "Приятелят" на Кейт от гимназията, който не е бил наясно с шегата, се е обадил в България. Той имал съобщения от профила на Кейт в „Туитър", едното от които „Някой да ми помогне".

Това било достатъчно властите в България да започнат претърсване на хотелите в Бургас. Следите на "похитената" отвели полицаите до Михайлевски, който признал, че историята е просто шега.

Наложена му е гаранция от 5000 долара, с условието, че ще използва интернет само за образователни цели

Водещи новини

Още новини