Надуваем остров се носи из атмосферата

Интернет
share

Широкият седем метра, пълен с хелий модел на самотен остров, е създаден от двама артисти за фестивала Secret Garden Party в Кейбридж, Великобритания, пише "Списание Осем".

Застопорен с въжета, надуваемият остров се е реел над езеро в града до малките часове на 24 юли, когато хулигани го развързват. Подобно на въздушният остров на Лупита от „Пътешествия на Гъливер", той отлита в небето.

Според метеорологическата информация летящият остров, наречен от своите създатели „Is Land", в момента трябва да е достигнал тропосферата (най-ниският пласт от атмосферата, 10 километра над Земята) над Чехия и продължава да се движи към нас. Чрез своя сайт „родителите" на острова се обръщат за помощ към всички:

„Ако нещо, изглеждащо като летящо парче земя, се озове в задния ви двор или мислите, че сте видели нова планета по време на полет със самолет, не се колебайте да се свържете с нас".

Все пак, ако не успеят да го намерят, авторите споделят, че имат обещание от спонсорите от фестивала, че ще ги подкрепят с необходимите 15 хиляди долара, за да изработят нов летящ остров.

Водещи новини

Още новини