Възрастни близначки починаха в един и същи ден

share

Близначките Анна и Мария Бахмаир от баварския град Щайнхьоринг напуснаха белия свят в комплект, след като са се родили и живели заедно цели 83 години.

Двете жени се споминали в разстояние на няколко часа една от друга. Смъртта ги застигнала в старчески дом, където Ана издъхнала от рак на черния дроб, а няколко часа по-късно и Мария угаснала в съня си, пише в. "Новинар".

Когато Анна починала, спящата Мария се разбудила и започнала да плаче, разказва племенникът им Петер Бахмаир, който станал свидетел на семейната драма. "Това е просто невероятно. Двете не биха могли да оцелеят една без друга”, диви се Петер.

Мария, която страдала от диабет и била прикована към леглото, нямало как да научи за кончината на близначката си в просъницата. "Бяхме сигурни, че те ще си тръгнат от нас едновременно", коментират покрусените роднини.

Въпреки дълбоката си привързаност една към друга Ана и Мария не са живели цял живот като залепени. Мария заминала в Мюнхен да работи като медицинска сестра и чак след пенсионирането си през 1985 г. се върнала при Анна, която цели 48 години работила в местната църква.

Водещи новини

Още новини