Българско грозде действа като виагра

share

При редовна консумация произведено у нас биодесертно грозде от сорта „Велика” може да стимулира половата потентност у мъжете, пише "Монитор".

Освен това едрите му тъмни и сладки плодове изчистват натрупаните в организма токсини, като са отлично лекарство за сърдечносъдови болести, на черния дроб и бъбреците. Гроздето бе един от продуктите в откритата вчера в община Първомай изложба „Произведено в регион Тракия”, която бе разгледана от министъра на земеделието проф. Димитър Греков и посланика на Беларус у нас Владимир Воронкович.

„Това е грозде виагра”, се обърна на шега към посланика министърът. Думите му обаче по-късно бяха потвърдени от производителя на гроздето Илияна Пенева.

„Не се е пошегувал министърът, защото гроздето е мощен антиоксидант и е доказано, че има анти-канцерогенно действие. При редовна консумация има увеличение на хемоглобина в кръвта, усилва се обмяната на веществата и се повишават жизнените сили на организма. Освен това гроздето има богато съдържание на минерални соли и много витамини”, каза Пенева. Освен нейния продукт в рамките на изложбата бяха представени производители на прочутата първомайска лютеница, както и на вино, на месни изделия, ябълки, домати, краставици и на консерви.

Проф. Греков бе в Първомай, за да открие съвместен българо-беларуски бизнес форум. Минути преди началото му стана ясно, че Министерството на земеделието и храните е поискало от правителството 20 милиона лева за земеделските производители.

Една част от парите ще отидат за тютюнопроизводителите, а друга – за зеленчукопроизводителите, съобщи министърът. Той уточни, че на предстоящо заседание на фонд „Земеделие” ще се вземе решение как да бъдат разпределени средствата като обясни, че не може да се ангажира с конкретни срокове. Парите обаче са свързани с актуализацията на бюджета, който първо трябва да бъде приет преди изплащането на средствата. Аграрният стокообмен между България и Беларус за 2012 г. е за 2,883 милиона щатски долара, а за първите пет месеца на тази година е 1,574 милиона щатски долара, съобщи в рамките на бизнес форума още проф. Греков. Той уточни, че страната ни може да реализира в Беларус зърно, млечни продукти, пресни плодове и зеленчуци, вино и мед.

Водещи новини

Още новини