Нямо момиченце проговори след шокиращата диета

share

Няма девойка на три години започна да говори след шокираща диета, съставена единствено от крема сирене, пише New York Daily News.

Фийлдс Тейлър била родена с генетическото заболяване GLUT1 дефицит, водещо до липса на вливаща се в мозъка ѝ гликоза, пише inews.bg.

Диетата обаче, съставена от 4 опаковки крема сирене, в крайна сметка я дарила с глас. На практика, убийственият хранителен режим на който била подложена Фийлдс ѝ позволил да използва мазнината като заместител на гликозата, допълва New York Daily News.

"Това, през което премина тя е лудост, но в крайна сметка ѝ помогна. Това беше последният ни шанс (детето да проговори). Тя обожава крема сирене и е направо зависима от него. Първият път, когато чух от нея "мамо", беше незабравим момент.", разказва щастливата майка и допълва:

"Наистина не вярвах, че нещо толкова простичко като сменяне на режима ѝ на хранене може да направи такива чудеса за нея. Просто е невероятно да знаеш, че тя е имала глас вътре в нея и най-накрая можем да комуникираме нормално."

Водещи новини

Още новини