Създадоха вилица за отслабване

share

Американски изобретатели конструираха вилица за отслабване, която започва да вибрира като мобилен апарат, когато започнем да се тъпчем.

Хай тек приборът бе представен на Изложението на високите технологии в Лас Вегас и ще бъде пуснат на пазара тази пролет под търговската марка HAPIfork на цена от 99 долара. Диетичната вилица е снабдена със сензор, който отчита броя на хапките за минута, като следи за интервалите между тях. Ако те станат прекалено учестени, умната вилица предупреждаваща с вибрация и светодиод хранещия се да намали темпото. Той не трябва да поднася към устата си хапки в интервал по-малък от 10 секунди.

Високотехнологичната вилица спомага за по-доброто усвояване на храната и съответно способства за свалянето на килограми. Цялата информация за храненето може да бъде прехвърлена на компютър, като в момента се разработва модел и с блутут.

По-бавното хранене е много по-здравословно от бързото, твърдят специалисти. Изследвания доказаха, че са нужни 20 минути на нашия стомах, за да може да изпрати сигнал към мозъка, че е заситен. А ако ядем с по-ускорен ритъм, ние ще консумираме много повече, преди да бъде получено посланието.

НAPIfork е сравнително по-малка по размери от традиционната вилица, за да могат да бъдат набождани с нея по-диетични хапки. След няколко месеца употреба хората сами се научават с какъв ритъм да се хранят и вилицата все по-рядко издава предупредителни сигнали.

Водещи новини

Още новини