Киряков: Румен Радев загрява на тъчлинията и чака следващи избори

  • 07 октомври 2024 14:46

  • 657
  • 3
Киряков: Румен Радев загрява на тъчлинията и чака следващи избори
© Булфото архив

Политиката в такава трудна ситуация не е за страхливи, а егото трябва да бъде загърбено от стремежа за оцеляване. Това коментираха политолозите Георги Киряков и Христо Панчугов в ефира на Дарик радио. 

Киряков подчерта, че в момента се наблюдават цинични действия на част от политическия елит, които демонстрират, че държавата е в техните ръце, а не в ръцете на суверена. 

Според Георги Киряков ролята на оглавяващите тези институции е да прекъснат веригата на зависимост, вместо да се подчиняват на нареждания.

Не е въпрос на его, а въпрос на оцеляване, коментира на свой ред политологът Христо Панчугов. 

“Липсва елементарно доверие. Виждаме хора, които, втренчени в това да оцелеят политически, всъщност потъват все повече и повече, все по-дълбоко. Махат с ръце все по-панически и това води до един предизвестен край. Това, от което имат нужда, е да скъсат с този модел. Да излязат от механизма на това потъване и просто да бъдат честни с избирателите си”. 

Има много безпринципно и неподкрепено с доказателства политическо говорене по темата с купения вот, коментира Панчугов.  

“Тези дни, ако сметнете броя на купените гласове, освен че ще излезе повече от цената на самите избори, ще се окаже, че няма нито един депутат, който не е купен”, посочи Панчугов.

Трима задържани при спецакция срещу купуването на гласове в Бургаско

Киряков прогнозира, че ако партиите не успеят да съставят правителство след изборите, ни очакват осми избори и възможно увеличаване на влиянието на радикални партии.

“Възможно е и излизане на терена на нови проекти, възможно е включване в борбата след осми, девети или десети избори на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който изчаква търпеливо и загрява на тъчлинията, съвсем целенасочено. Няма да видим президента Радев да скочи преди да му е свършил мандата”, коментира Киряков. 

На въпрос ще има ли държавният глава същото влияние и харизма след края на мандата си, политологът заяви, че в момента той не поема негативите от политическата ситуация. “Към него има очаквания, че той ще е човекът, който ще разплете ситуацията.”

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
657 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.10.07 | 17:05

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/myxpro
Тя

2024.10.07 | 16:16

2
ХАХАХАХАХАХАХА КОМУНИСТИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ ХАХАХАХАХА
надежда дДойчева

2024.10.07 | 15:00

1
РАЗКАРАЙТЕ ПОБЪРКАНИЯ ШИЗОФРЕНИК МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО. ЛЕЖАЛ В ПСИХИАТРИЯТА И ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР. ПАНДИЗЧИИТЕ СА СЕ ГАВРИЛИ СЕКСУАЛНО С ПСИХИЧНО БОЛНИЯ ИЗРОД. ПЪЛНИ САЙТА С ШИЗО ЛАЙНАТА СИ ПО ЦЯЛ ДЕН!

Добави коментар

Водещи новини