Венсан Касел ще играе главна роля в трилъра "Монахът" (трейлър)

share

Френският актьор Венсан Касел ще играе главна роля в трилъра "Монахът" (The Monk), пише сайтът Total Film.

Филмът е екранизация по готическия роман на британския писател Матю Люис. Той пише книгата за десет седмици през 1796 г. и я публикува още преди да навърши 20 години. Тя разказва за монаха Амброзио, който като дете е оставен пред манастир в Мадрид, където е възприет като подарък от Дева Мария. Той се превръща в най-праведния, честен и стриктен сред всички други в манастира, което е чест повод за завист от страна на останалите. Сюжетът на романа проследява как героят се превръща от символ на абсолютното добро до пълното зло, пише dnevnik.bg.

Специфични за романа са бруталните сцени на насилие и начина, по който мъжете са портретирани по по-женствен начин, а женските образи като вечно търсещи промяна, но всъщност провалящи се и често пречещи на другите герои. Книгата е първата, в която писател избира религиозен служител за антагонист.

Досега тя е била поставяна на голям екран два пъти. През 60-те години Луис Бунюел се опитва да филмира историята, но не успява поради финансови проблеми, след което проектът е поет от неговия гръцки сътрудник Адо Киру, който го завършва през 1972 г. Вторият филм излиза през 1990 г., а междувременно сюжетът е бил адаптиран като мюзикъл, опера, театрално представление и дори вдъхновява комикс от поредицата за Батман.

Зад предстоящата екранизация стои роденият в Германия френски режисьор Доминик Мол, номиниран за "Златна палма" и носител на "Сезар" за Harry, un ami qui vous veut du bien ("Хари, един приятел, който ще ви помогне", 2001).

"Монахът", изцяло сниман в Мадрин, ще бъде по кината в Западна Европа от 27 април.

Водещи новини

Още новини