Анджелина Джоли отива на съд

share

Анджелина Джоли отива на съд. Американската актриса ще трябва да отговаря по отправено и обвинение в плагиатство от хърватски журналист.

Малко преди излизането на първия режисьорски филм на американската актриса за конфликта в Босна Джеймс Дж. Брадок, познат още под името Йосип Дж. Кнежевич, обвинява Джоли, че е изплагиатствала историята от негов роман. Сценарият на филма "В земя на кръв и мед" бил заимстван от един от неговите романи, излязъл през 2007 г., пише actualno.com.

Филмът на Джоли разказва история за невъзможната любов между сръбски войник и жена мюсюлманка по време на войната в Босна в началото на 90-те години на миналия век. Според журналиста не може да става въпрос за съвпадение. В книгата му главната героиня е непрекъснато измъчвана и изнасилвана от войници в лагера. Във филма се случва същото.

За момента Джоли не е коментирала обвиненията, но хърватският журналист вече завел иск срещу компанията GK Films, която продуцира лентата.

Междувременно Джоли призна, че след като се сдобрила с баща си, двамата не са говорили за враждата им, продължила близо десет години.

Актрисата излезе с публична декларация, в която заяви, че не смята, че би било здравословно за нея да е около баща си. Отношенията им се обтегнаха още повече, след като Джоли разбра, че Войт е изневерявал на майка й.

Миналата година обаче двамата бяха заснети заедно за първи път от няколко години, което беше знак, че вероятно са се сдобрили.

Водещи новини

Още новини