Може да се влюбите страстно днес, но страстта скоро ще избледнее

Pixabay
share

Луната е в знак Овен до 02:57ч на 11 юли

При Луна в Овен преобладават спонтанността, темпераментът, амбицията, импулсивността и прибързаността. Овенът желае промени и ново начало. Виждайте се с хора, организирайте срещи, излизайте с приятели. Изпитваме по-голяма нужда от комуникация, но се пазете от спорове. Може да се влюбим страстно, но страстта скоро ще избледнее.

Опитайте се да преминете този ден без стрес и напрежение, подгответе си спокойна програма.

Овенът е свързан с главата, лицето, мозъка, очите, носа и жизнената сила. Каквото и добро да направите за главата, очите, мозъка и носа си днес, то ще има двойно положителен ефект.

Днес могат да се случат интересни събития, да изпитате нови емоции и усещания

Ако страдате от мигрена, пийте много чиста вода и никакво кафе, шоколад, захар. Ако можете, направете нещо добро за очите си. Компреси за възпалени очи, например от клематис са много полезни. На уморени очи и кръгове под очите ще ви помогне да сложите студени торбички от зелен чай. Не се заседявайте дълго време пред компютъра или телевизора, опитайте се да избегнете продължителен плач.

Старо и ефективно средство за умора на очите (препоръчвано дори от Учителят Дънов ) е да навлажнявате затворените клепачи със собствената си слюнка сутрин на празен стомах преди закуска.

В дните на Овена ще се нуждаете от повече плодове и протеини, отколкото в други дни, ако ги понасяте добре. Тялото ги обработва по-добре в това време.

Направете почистваща маска за лице, пилинг или нежен масаж на лицето и деколтето, като използвате подходящо етерично масло. Днес е добре да се отстраняват от кожата мъртвите клетки. Масажирането на скалпа и корените на косата също ще ви бъде от голяма полза. Мъжете не трябва да бръснат брадите си в дните на Овен, по лицата им могат да започнат да се образуват плешиви петна. Дори подстригването на косата не се препоръчва поради тези причини.

Подходящи етерични масла и аромати: маточина, мента, мандарина, карамфил, дафинов лист, бъз, розмарин, лимонена трева, лавандула, грейпфрут.

Лунен календар: 21 лунен ден от 00:36ч на 9 юли до 00:58ч на 10 юли

Този лунен ден се свързва със символите на коня, стадо коне и колесницата. Има динамична енергия, носи решителност и смелост. Нашите вътрешни и външни структури се променят. Енергията на въздуха/вятъра ни помага в трансформацията, затова е добре да бъдете навън и да носите по-широки дрехи в бяло или светли цветове. Подходящи са лилаво и виолетово. Днес е ден за движение, така че можете да пътувате.

Този ден се свързва със Сахасрара седма чакра, която се намира на темето. Тя ни свързва с Вселената, с нашия Висш Аз, с универсалната жизнена сила. Тази точка е свързана с епифизата, с главния мозък и артериалната мрежа на кръвоносната система и управлява висшата нервна дейност на мозъчните центрове. При нарушаване на хармонията в коронната чакра, се появяват болести като тумори, инсулти, повишаване на вътрешно-черепното налягане, депресии, психози, страхова невроза и др.

Почувствайте тази точка на върха на главата си, ако се фокусирате върху нея днес, ще стимулирате и активирате 7-ма чакра. Можете да си представяте как поток от светлинна енергия влиза през нея от Вселената в тялото ви и ви изпълва до степен, в която излъчвате светлина в пространството около вас. Повтарянето на звукът „Хммм“ в себе си, стимулира 7-ма чакра.

За лечение и хармонизиране на чакрата са полезни планински кристал, аметист и лунен камък. С тях при редовна работа може да се постигне пълен резонанс с енергията на Космоса и да се ускори еволюционния процес по пътя на духовното извисяване.

Водещи новини

Още новини