Прогноза за времето

share

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

Утре ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в котловините и низините видимостта ще е намалена. Още преди обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а след обяд на много места в Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. В Източна България ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб, в източната половина от страната - умерен, вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 26°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места, главно по южното крайбрежие видимостта ще е временно намалена. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-30°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, след обяд по северното крайбрежие ще се усили до 3 бала.

От 26 септември до края на месеца ще се радваме на слънчеви лъчи

В планините ще бъде предимно слънчево. Още преди обяд облачността от запад ще започне да се увеличава, а след обяд в масивите на Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад, а в събота и ще се усили, с него ще нахлува относително студен въздух. Ще има значителна облачност и валежи, в Югоизточна България - с гръмотевици. Температурите ще се понижават и към 14:00 ч. ще са от около 16° на места в западните, до 28° в крайните източни райони. В неделя вятърът ще отслабне. Ще има променлива, често значителна облачност, на места с превалявания. Хладно време с минимални температури в по-голямата част от страната между 7° и 12°, по-високи - по Черноморието, а максималните ще бъдат между 17° и 22°.

Водещи новини

Още новини