От 26 септември до края на месеца ще се радваме на слънчеви лъчи

  • 12 септември 2024 11:16

  • 375
  • 1
От 26 септември до края на месеца ще се радваме на слънчеви лъчи
© Novini.bg/ Canva

Днес над цялата страна ще има много слънчеви часове, следобед ще се заоблачава от запад и утре се очакват валежи. Температурите през днешния ден ще са от 26 до 31 градуса. А в петък валежите ще започнат както в Добруджа, така и в северозападните райони, бързо ще преминат две облачни вълни. Те ще са с мощни купесто-дъждовни облаци, ще има прегърмявания в Северозападна България и североизточните райони. Това каза синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

По думите му валежите за денонощието ще бъдат от 5 до 15 литра на квадратен метър, като по-интензивни ще са в северозападните части от страната. В петък е възможно да има и градушки.

Проф. Рачев предупреди за първия учебен ден

"В събота се очакват валежи главно в западните и източните части от страната, а в неделя в южните и източните райони, като температурите ще се понижат. В събота ще бъдат между 18 и 24 градуса, а в неделя ще бъде малко по-хладно. В неделя в планините над 2500 метра ще бъдат около 1-2 градуса, а на Мусала около 0°. Ще превалява сняг", допълни Янков за Bulgaria ON AIR.

Валежите започват от вторник

В понеделник, 16 септември, когато е първият учебен ден, няма да вали.

"Ще има разкъсана облачност, по-значителна ще е в крайните южни части на страната, но температурите през деня ще достигнат до 20°. Връхната дреха за всички ученици ще бъде необходима. Ще превалява в крайните южни части. Валежите ще започнат от вторник, когато времето ще е по-динамично през цялата седмица. Няколко циклона ще преминат", поясни синоптикът.

Той добави, че има и циклон, който ще ни донесе обилни валежи.

Слънце в края на месеца

"Това е т.нар. "Атласка депресия". Нейният път може да бъде уточнен в средата на следващата седмица. Дългосрочната прогноза показва, че циклонът ще донесе проливни валежи в цяла Гърция и южните части от България", коментира Петър Янков, като подчерта, че в сряда валежите във Варненско са били около 30-40 литра на кв. метър.

А от 26 септември до края на месеца ще се радваме на слънчеви лъчи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
375 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.12 | 13:46

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини