Прогноза за времето

Pixabay
share

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от изток, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София - около 32°. Атмосферното налягане след обяд ще се понижи, но ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Жегите се връщат! Идват и бури, морската вода стига 29 градуса

Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части - от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 27°, на 2000 метра - около 20°.

В понеделник през по-голямата част от деня също ще бъде слънчево, температурите ще се повишат още и максималните ще са между 33° и 38°. По-късно след обяд ще започне да се развива купеста облачност; в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, в източната ще е от север-североизток.

През нощта срещу вторник и във вторник ще премине студен атмосферен фронт. На места, главно в Централна Северна и в Източна България, ще превали и прегърми. Във вторник вятърът ще е със северна компонента, до умерен, до вечерта ще отслабне. Температурите в повечето райони ще се понижат с около пет градуса, почти без промяна ще останат в Горнотракийската низина. 

Водещи новини

Още новини