Пролетта насред зима продължава, до 15 градуса утре

Булфото
share

През следващото денонощие над Дунавската равнина ще има ниска облачност или мъгла. Над останалата част от страната през нощта ще преобладава ясно, а утре слънчево време. По-значителна облачност ще има в нощните часове над източните райони. Почти тихо. Минимални температури между минус 2° и 3°, максимални в Дунавската равнина 2°-7°, в останалата част от страната 8°-13°, в крайните югозападни райони до 15°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова, цитирана от "Фокус".

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна в сутрешните часове.Ще духа слаб вятър от север, североизток. Максималните температури ще са до 8°-11°. Температурата на морската вода е около7°, вълнение на морето 2-3 бала.
Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра - около 9°, на 2000 метра – около 3°.

В понеделник в Дунавската равнина ще се задържи мъгливо или с ниска слоеста облачност. Над останалата част от страната денят ще започне с предимно слънчево време. Постепенно от запад на изток ще се заоблачи. През последния ден на тази и първия на новата година ще има значителна облачност. Само на отделни места в крайните източни райони е възможно да превали слаб дъжд. Със слаб до умерен вятър от север-североизток ще прониква по-студен въздух; дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски, освен в местата с трайна мъгла, където няма да се променят съществено.

Водещи новини

Още новини