Съдът остави зад решетките наркоман от Варна

share

Варненския окръжен съд постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" на 34-годишният Светослав Ив., задържан вчера с повече от 26 грама хероин. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. При полицейска акция от дома на Светослав са иззети 26,20 грама хероин, който според обвинението е предназначен за разпространение.

За да определи най-тежката мярка за процесуална принуда, Варненският окръжен съд се запозна с протоколите за оглед и претърсване дома на обвиняемия, със свидетелските показания, както и експертната справка, която установява вида на наркотичното вещество и количеството. Преценката на всички материали и доказателства водят съда до обоснования извод, че Светослав е автор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Според съда е налице и втората предпоставка за определяне на най-тежката мярка за неотклонение - обвиняемият може да извърши друго престъпление, ако е на свобода. Основание за този извод съдът намира в свидетелството за съдимост на Светослав, осъждан многократно за престъпления против собствеността. Мъжът е хероинозависим и вече е търпял присъда за наркопрестъпление.

Водещи новини

Още новини