България има 18 дни, за да поиска екстрадирането на Паскал от Сърбия

share

Съд в Сърбия е потвърдил вчера задържането на сочения за контрабандист номер едно на България Никола Николов - Паскал. Прокуратурата ще има срок от 18 дни, за да изпрати в Белград документите за екстрадицията му. Николов беше задържан в петък в Белград, в близост до клиника, в която се лекувал. Това съобщи за "По света и у нас" неговият адвокат.

Николов е сред обвиняемите за аферата с митниците, заедно с бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

Обвинението срещу него е за участие в организирана престъпна група за престъпления срещу финансовата система на България.

Никола Николов, известен с прякора Паскал, е бил задържан около 19 часа в петък до клиника в Белград, която посещавал. Имал документи и доказателства за лечението си там.

"Той се лекува там периодично от две години, не е сега във връзка с производството срещу него. Дадена му е възможност да обжалва задържането. Делото е разгледано в ранните часове на съботния ден, в 5 сутринта, доколкото ми е известно. Засега е потвърден неговият арест", каза Галя Гълъбова - адвокат на Никола Николов.

Адвокатът на Паскал: Николов е бил на лечение в Сърбия

По аферата с Агенция "Митници" в началото на април бяха задържани бившата директорка Петя Банкова и нейният заместник. И още- баща и син от Хасково - Стефан и Мартин Димитрови. По случая беше обвинен и бившият главен секретар на МВР Живко Коцев. Адвокатът на Николов заяви, че той не познава другите обвинени в участие в организирана престъпна група.

"Изключвам познанство, ако въобще можем да наречем познанство, с единия от участниците в ОПГ-то, който е на възрасттта на г-н Николов и са от един и същи край. Дотам стига познанството им, но това със сигурност не предполага участие в престъпна дейност", посочи Галя Гълъбова.

Водещи новини

Още новини