ВАС ще разгледа две жалби, внесени от ДПС - Ново начало

Bulphoto
share

Върховният административен съд ще разгледа днес две жалби, внесени от Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, представлявана от Байрам Байрам и Искра Михайлова – Копарова.

Първата жалба е срещу решения на ЦИК за отказ от регистрация на коалицията за участие в новите избори на 20 октомври, става въпрос за частичния местен вот, който ще се проведе седмица преди парламентарния. Втората жалба е за отказаната регистрация на коалицията за участие в изборите за народни представители. Вчера Върховният административен остави без разглеждане двете жалби на фракцията около Пеевски срещу решенията, с които ЦИК е отказала да заличи регистрацията на ДПС за участие в частичните местни избори на 20 октомври.

Изтича крайният срок за регистрация на партии и коалиции в ЦИК

Съдът остави жалбите без разглеждане заради противоположните действия на адвокатите, упълномощени от двамата председатели на партията- Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

Според съдебния състав така става невъзможно да се установи каква е волята на ДПС като партия, а съдът не може да решава спорове между двамата председатели, всеки от които има правомощия сам да представлява ДПС.

Водещи новини

Още новини