Журналистът Николай Стоянов: Или има чадър над Ружа Игнатова, или имаме най-мудните служби в света

Facebook
share

Ружа Игнатова е привлечена като обвиняема от софийската градска прокуратура. Обвинението за криптокралицата е, че в период от 3 години, между 2014 и 2017 г., е ръководила организирана престъпна група за инвестиционни измами. У нас вече ѝ е повдигнато и обвинение за пране на пари.

Евентуалните престъпления са извършвани в същия период, а те са свързани с множество сделки с имоти. По този начин е направен опит за прикриване на истинския произход на средствата. Възможно е Игнатова да бъде осъдена за срок от 5 до 15 години. Преди 2 месеца САЩ обяви награда от 5 милиона долара за информация за Игнатова.

Прокуратурата обвини криптокралицата Ружа Игнатова за пране на пари

Темата коментира журналистът и автор на книгата „Уанкойн: жената, която измами света“ в „Твоят ден“ Николай Стоянов по NOVA NEWS.

"Трудно е да примем, че българската прокуратура е останала последният неразбрал какво се случва по света пред последните седем години. Най-логичното обяснение е, че има някаква форма на чадър. Другото е, че имаме най-мудните служби в света“, каза Стоянов.

Той посочи, че България се задейства сега, тъй като е „побутната от чуждите служби“.

Стоянов смята, че повдигането на обвинение на Игнатова може да бъде може да бъде механизъм, с който да се пристъпи към конфискация на имущество. „Третото възможно обяснение е, че повдигането на обвинения на Ружа Игнатова може да бъде ракетоносител за повдигане на обвинения на различни други лица, свързани със схемата“, смята още журналистът.

„Валиден въпрос към прокуратурата е кои са другите участници в организираната престъпна група, те обвинени ли са, а ако не са – защо не са обвинени“, запита още Стоянов.

Водещи новини

Още новини