Водещите новини! САЩ знаят, че Ружа Игнатова е жива. Украйна е свалила 23 дрона и пет ракети, изстреляни от Русия (и още…)

  • 27 юни 2024 13:34

  • 997
  • 0
Водещите новини! САЩ знаят, че Ружа Игнатова е жива. Украйна е свалила 23 дрона и пет ракети, изстреляни от Русия (и още…)
© Getty Images/Pixabay/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 27 юни   

 

Силен знак е, че САЩ знаят, че Ружа Игнатова е жива, а може би и къде е, иначе нямаше да я търсят, ако бяха сигурни, че са се случили фатални събития с нея. Това заяви журналистът Николай Стоянов в ефира на Нова.

„Случилото се с Брендо показва, че може да се влиза и излиза в България, дори ако се касае за издирвани у нас и в чужбина лица. Това е критика към българското правораздаване”, категоричен е той.

На въпрос защо сега се повдига задочно обвинение, журналистът заяви: „Това, че се случва в присъствието на американския посланик, на мен ми говори, че прокуратурата се е задействала след лек натиск отвън. Самостоятелните действия на родните прокурори до момента са били на практика нулеви“.

Журналистът Николай Стоянов: САЩ знаят, че Ружа Игнатова е жива

***


Нова фигура от OneCoin се предаде на американските власти. Уилям Морро признава, че е изпирал парите на Ружа Игнатова. На 1 август се очаква съдът на Южния окръг на Ню Йорк да произнесе присъдата си. Това видя "България Днес" в сайта на правовата институция.

Предаде се перачът на милиардите на Ружа Игнатова

***


Безлов (ЦИД) за повдигането на казуса с Ружа Игнатова: Сарафов търси нова линия

***


Софийският апелативен съд не измени мярката за неотклонение на Красимира Трифонова – „задържане под стража", предаде БТА. Тя е обвинена за убийството на Пейо Пеев, станало през януари. Решението не подлежи на обжалване.

Съдът обясни, че всички доказателства, които са използвани като основа за постановяване на първоначалната мярка "задържане под стража", не са разколебани до момента.  

Красимира Трифонова, обвинена в убийството на Пейо Пеев, остава в ареста

***


Първият български пилот – капитан Александър Велинов, завърши успешно обучението си за водач на група F-16 в Тусон (Аризона, САЩ).

Той е покрил всички необходими изисквания на различните курсове на ВВС на САЩ (на самолети T-6, T-38 и F-16), съобщават от Министерство на отбраната. 

Капитан Велинов беше включен в първата група от четиримата български пилоти, които заминаха през лятото на 2020 г. за обучение за усвояване на новата оръжейна платформа F-16.

Кап. Александър Велинов е първият български пилот, завършил успешно обучението си за водач на група F-16

***


Здравейте отново! Всичко е наред засега.

Това написа във фейсбук профила си кметът на Слатина Георги Илиев след онкологичната си операция вчера в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".

Преди половин месец той обяви, че има тумор в мозъка.

Кметът на "Слатина" Георги Илиев след операцията: Всичко е наред засега

***


Има още време, докато се дадат крайните оценки. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос за съставянето на редовно правителство. Вчера приключиха консултациите при държавния глава с всички парламентарно представени партии. Предстои връчването на първия проучвателен мандат. 

Румен Радев: След първия мандат ще стане ясно дали може да имаме правителство

***


„МВР се намесва безпрецедентно в политическия процес при управланието на една община. Това не се е случвало никога досега. 

На фона на гонки с пияни шофьори, на хаоса с паркирането, на паркирането в бус ленти, на паркиране върху тротоари и велоалеи, СДВР от няколко месеца е в активна ПР кампания за няколко колчета и велоалеи по булеварди в София. 

Вчера СДВР пропуснаха да кажат, че едно от разпорежданията, които са дали, е да заградим велоалеята и бус лентата с плътна строителна ограда. Това са разпоредили капацитетите от СДВР“.

Бонев за разпорежданията на СДВР за движението в центъра на София: Абсолютно малоумие, МВР прави ПР кампания на ГЕРБ

***


Броят на издадените книги у нас намалява

***


Нов закон, който улеснява придобиването на германско гражданство, влиза в сила от днес, предаде ДПА.

Реформата на законодателството за придобиване на гражданство, която бе прокарана от управляващата тристранна коалиция на Германия, дава възможност човек да стане германски гражданин, като в същото време запази гражданството на страната, от която произхожда. Досега запазването на гражданството на държавата по произход беше възможно само за граждани на други страни от Европейския съюз.

Нов закон, улесняващ придобиването на германско гражданство, влиза в сила от днес

***


Украинските военновъздушни сили заявиха, че са свалили всичките 23 дрона и пет от шест ракети, изстреляни срещу Украйна от Русия тази нощ, предаде Ройтерс.

Областният управител на украинската Хмелницка област Сергий Тюрин каза, че системите за противовъздушна отбрана са свалили девет въздушни обекта над ръководената от него област.

Местните власти не разполагат с информация за пострадали или за материални щети, поясни Тюрин.

Украйна е свалила 23 дрона и пет ракети, изстреляни от Русия тази нощ

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
997 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини