Капитанът на яхтата с наркотици за 1,2 млн. лв. иска домашен арест, заплашвали го

Булфото
share

41-годишният Вангел Паксимов, капитан на яхтата, задържана в Царево с наркотици за 1,2 млн. лв, е бил заплашван от другия арестуван - румънеца Еуджен Мурешан.

Това разкри в Бургаския апелативен съд днес адвокатът на капитана Веселин Анестиев и уточни, че е подал сигнал в прокуратурата, съобщава 24 часа.

Анестиев подчерта и факта, че клиентът му е съдействал на разследването от самото начало. Както и на предишното заседание в окръжния съд адвокатът заяви, че 41-годишният Вангел имал сериозни здравословни проблеми и състоянието му в ареста се влошавало. 

Вижте българина и румънеца, задържани с наркотици на яхта в Царево

Самият Паксимов поиска да бъде пуснат под домашен арест, за да се грижи за жена си и двете си деца. 

Защитата на румънеца пък продължава да поддържа версията, че Еуджен е попаднал на яхтата като турист и имал намерение да пътува за Истанбул, където бил поканен на парти.

Днес прокуратурата потвърди информацията, че румънецът е съден в България за  финансови престъпления, бил е разследван и съден също в Германия и Италия.

Прокуратурата поиска постоянен арест и за двамата задържани. Те са обвинени в опит за контрабанда на високорискови наркотични вещества, за което законът предвижда от 10 до 15 г. затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лв.

На борда на яхтата бяха открити 62 кг. марихуана, 600 гр. кокаин и над 120 хапчета екстази. Повечето пакети с трева били поставени в тайник, изработен в подматрачната рамка на спалнята в плавателния съд.

Водещи новини

Още новини