Гърция разби банда за трафик на наркотици от Европа за Израел, преминавали през България

  • 14 август 2024 15:39

  • 369
  • 1
Гърция разби банда за трафик на наркотици от Европа за Израел, преминавали през България
©

Гърция, с подкрепата на Израел, арестува осем чуждестранни граждани и разби престъпна група, използвала яхти за трафик на наркотици от Европа в Израел, съобщи гръцката полиция днес, цитирана от Ройтерс и БТА.

Полицията е открила доказателства, че наркотиците са били доставяни от европейски страни, може би от Нидерландия и Германия, и са били укривани в камиони, пътуващи през България и Гърция. След това са били пренасяни с яхти за Израел.

Заподозрените, които са основно от Израел и Украйна, са арестувани в понеделник в Централна Гърция и днес се явиха пред прокурор, посочи полицията. Органите за борба с наркотиците търсят още членове на групата.

Конфискуваха близо 500 кг наркотици в Бургас

Сред арестуваните е и 44-годишен мъж от Израел, за когото властите смятат, че е лидерът на бандата, отбеляза представител на полицията, пожелал анонимност.

Около 130 кг МДМА (екстази), кетамин и канабис са били конфискувани, посочи полицията. Незаконната печалба на престъпната група е оценена към момента на 2,4 милиона евро.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
369 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.14 | 17:24

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини