Изправят трафикант на мигранти пред съда

pixabay
share

Районна прокуратура-Стара Загора привлече към наказателна отговорност 23-годишен мъж. Срещу Б.Б. са повдигнати две обвинения - за трафик на мигранти и шофиране след употреба на наркотици, съобщават от прокуратурата.

Първото обвинение е за това, че на 15.07.2024 г. на км 213 на автомагистрала "Тракия", обл. Стара Загора, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 10 000 лв, подсъдимият противозаконно подпомогнал 24 лица от Ирак, Пакистан и Афганистан, сред които имало и непълнолетни, да преминат през територията на страната.

Второто обвинение срещу Б.Б. е за това, че при транспортирането на нелегалните мигранти, той управлявал товарен автомовил след употреба на кокаин.

Спипаха пернишки джип, натъпкан с мигранти

Държавното обвинение посочват, че групата мигранти е влязла в България от Турция през "зелена" граница. Чужденците стигнали в района на гр. Карнобат, където с товарен автомобил ги чакал Б.Б. Камионът бил с английска регистрация, а за превоза Б.Б. трябвало да получи 10 000 лева, за да върне с тях свой кредит.

Той качил мигрантите в колата и потеглил към София. На 213 км от автомагистрала "Тракия", обл. Стара Загора, бил спрян от патрул на полицията. Чужденците трябвало да стигнат до различни държави в Западна Европа. Те са настанени в миграционен център у нас. Обвиняемият Б.Б. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Предстои да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Водещи новини

Още новини