Лодка с мигранти се преобърна край бреговете на Мавритания

  • 05 юли 2024 14:30

  • 181
  • 1
Лодка с мигранти се преобърна край бреговете на Мавритания
© pixabay

Най-малко 89 души загинаха, след като лодка с мигранти се преобърна край бреговете на Мавритания. Десетки други са в неизвестност, предаде Ал-джазира.

Плавателният съд се преобърна на около 4 километра от крайбрежния град Ндиаго. Мавританската брегова охрана извади 89 тела и спаси девет души.

Лодката е отплавала от границата между Сенегал и Гамбия със 170 души на борда. Тя се е преобърнала заради силния вятър и високите вълни по опасния атлантически път, известен със силните си течения.

Откриха телата на три деца бежанци, удавили се край гръцки остров

По-рано тази година Европейският съюз обеща на Мавритания, бивша френска колония, финансова подкрепа на стойност 210 милиона евро за справяне с миграцията и предоставяне на хуманитарна помощ за мигрантите.

Споразумението дойде на фона на рязкото увеличение на броя на мигрантите, тръгващи от страната към испанските Канарски острови, разположени на около 100 километра от северозападния бряг на Африка.

Последвайте канала на

Калина Христова
181 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.05 | 14:43

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини