Охранителите на мола в Пловдив не разбрали, че Чеченеца, Куката и Емили Тротинетката разхождат момче на каишка

Фейсбук
share

Тримата охранители, които били на смяна в деня, когато инфлуенсърите Тошо Куката, Емили Тротинетката и Петко Чеченеца снимали клип как развеждат 20-годишния Денислав Делчев като куче с колан на врата из пловдивски мол, не получили сигнал за случващото се.

Не видели и на охранителните камери.

Това стана ясно от показанията на 39-годишния Александър Шингурев пред Районния съд в Пловдив.

Мъжът е оперативен мениджър на търговския център и разказа, че проверили камерите, но едва след като полицията дошла. "Има човек, който непрекъснато наблюдава, но това са над 100 камери, няма как постоянно да вижда всяка една", каза той.

Емили Тротинетката: Вързаното на каишка момче искаше да го бия с пръчка

По искане на адвокатите на подсъдимите следващия път магистратите ще изслушат охранителите. "Техните разпити биха могли да се изяснят обстоятелства от значението на делото ", заяви съдия Светослав Узунов, предава 24 часа.

Съдът разгледа и флашка, донесена от Чеченеца, защото съдържала доказателства, че заснемането на видеото не е хулиганство. В нея имаше 22 снимки и 25 клипа, прибрани в папка с име "Доказателства, че Денислав е измамник".

"Това тука показва, че и други хора го правят това. Че се разкарват на каишка за шоу", каза Тошо Куката, докато съдът гледаше скрийншотове с подобни видеа в ТикТок. Сред клиповете имаше и части от видеа на ютюбъра Станислав Цанов, който според Куката агитирал хората да даряват пари на Денислав за адвокат, а пък защитникът му го представлявал безплатно.

Делото срещу инфлуенсърите Даниел Йорданов-Емили Тротинетката, Тодор Чалъков-Куката и Петко Караилиев-Чеченеца ще продължи на 30 септември. Очаква се и да приключи тогава.

Водещи новини

Още новини