Пуснаха 19-годишния джигит, шофирал със 140 км/ч в Пловдив

pixabay
share

19-годишен младеж, който беше арестуван в Пловдив преди дни заради клип, на който се вижда, че шофира с близо 140 км в час в градски условия, беше пуснат днес от съда с мярка "подписка".

Като мотив за решението си съдебният състав изтъкна, че нямало категорични доказателства, че точно той е седял зад волана на автомобила, предаде БНТ.

За две години стаж като шофьор Петър Попов вече има над 20 глоби с фиш. На 29 май колата му лети със 140 км в час по булеварда при ограничение от 50. Районната прокуратура му повдигна обвинение на Петър Попов заради непристойно поведение и хулигански прояви. Днес в залата обаче съдията отхвърли поисканата най-тежка мярка "задържане под стража" с мотива, че скоростното шофиране в града не е предизвикало катастрофа, а според съдебната практика то не е достатъчно, за да се квалифицират действията на Петров като хулигански. Не било ясно и авторството на деянието, което беше основната теза на защитата.

Със 180 км/ч в населено място

"Относно шофирането, колите са били разменени с други т.нар негови приятели. Т.е. този автомобил е бил шофиран от порядъка на 2 месеца от едното лице, свидетел по делото. Не искам да назовавам имена на този етап, но истината тепърва ще се разкрива", каза Надежда Попова – адвокат на Попов.

Според прокуратурата обаче има достатъчно доказателства, че точно Попов е шофирал във въпросната вечер.

"Има двама свидетели. Аз смея да твърдя, че на инкриминираната дата са се движили с него, единият от които е снимал. В случая имаме един младеж, който е на 19 години и шофира в централната градска част със скорост, която в един момент достига 140 км. Абсолютно недопустимо е да се толерира такова поведение и да се излиза с версията, че това единствено е административно нарушение, което трябва да се преследва чрез глоби", коментира Пламен Пантов – наблюдаващ прокурор.

Водещи новини

Още новини