Водещите новини! МВР ще спира с шипове джигитите по пътищата. Мобилно приложение ще помага в борбата с домашното насилие (и още…)

  • 21 декември 2023 18:50

  • 1199
  • 4
Водещите новини! МВР ще спира с шипове джигитите по пътищата. Мобилно приложение ще помага в борбата с домашното насилие (и още…)
© Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 21 декември   

 

От страна на външно министерство сме поискали информация. Тъй като в момента тече разследване, все още не сме получили пълната информация. Това каза на пресконференция вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в отговор на въпрос за случая с българския кораб под малтийски флаг "Верила", в който в Ирландия бяха открити над стотици килограми кокаин, предаде репортер на Novini.bg.

Обявиха нова информация за задържания в Ирландия със стотици килограми кокаин български кораб

***


„Те са тип ножично устройство, снабдено със 165 шипа. При преминаване на лек или товарен автомобил тези шипове се забиват в гумата, тя изпуска постепенно налягането. Не се пръска или нарязва. Понякога и със спукани гуми водачи продължават своето движение", уточниха от МВР.

МВР ще спира с шипове джигитите по пътищата

***


Приложението дава възможност гражданите да получават бързо и лесно информация за обхвата на правна помощ у нас, стъпките, които трябва да предприемат за защита на своите права и контакти с институциите и организациите, ангажирани с подкрепа на пострадали от домашно насилие и насилие основано на пола.

Мобилно приложение ще помага в борбата с домашното насилие

***


Никой от нас не е получил писмено обяснение. В случая демократическият централизъм не е на високо ниво. Със сигурност не е в пряка връзка с демонтажа на паметника на Съветската армия.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ историкът и бивш министър на културата проф. Петър Стоянович, след като по-рано днес стана ясно Българската национална телевизия  спира излъчването на рубриката на проф. Стоянович "Живите архиви" в предаването на Георги Любенов по БНТ в събота. 

Проф. Стоянович: Паметникът на Съветската армия е част от античовешки режим, трябва да си отиде

***


Областният управител е подготвил обжалване на това решение на съда. Това каза премиерът акад. Николай Денков, след като Административният съд в София спря демонтажа на Паметника на Съветската армия.

Николай Денков: Областният управител ще обжалва решението на съда за демонтажа на ПСА

***


Бюджетът е реалистичен, но няма да бъде лесен за изпълнение, коментира след последното гласуване министърът на финансите Асен Василев. По думите му напълно прозрачно е капиталовото бюджетиране и в приходната, и в разходната част да се види, че Националната служба „Охрана“ (НСО) ще купува коли за малко над 2 млн. лева или че ще се строи болница за детско лечение в Бургас.

Депутатите приеха окончателно на второ четене държавния бюджет за 2024 г.

***


На 31 декември и на 1 януари 2024 г. ще се движат част от линиите на градския транспорт, включително и метрото, съобщиха от Столична община. Метрото по първа и четвърта линия ще се движи на интервал от 17 до 34 минути, а метролиния 3 ще се движи на 20 минути интервал, посочват още от общината. 

Част от линиите на градския транспорт в София ще се движат в Новогодишната нощ

***


Бях поканен на партито на ДСБ. Тортата с лика на Паметника на Съветската армия беше изненада на част от хората към други съпартиици. Аз не опитах тортата и не участвах в разянето ѝ. Това не е моята тема - нито емоционално, нито професионално. Това заяви Борис Бонев, общински съветник от ПП-ДБ/СС в предаването "Денят на живо" по Нова нюз. 

Бонев към общинските съветници: Хапнете си тортите, починете си и след Нова година да започнем работа за София

***


Унгария е на мнение, че сумата по финансирането на Украйна от страна на Европейския съюз не бива да бъде взета от бюджета от ЕС и че за всяка финансова помощ за Украйна трябва да бъдат поставени "разумни" срокове, заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан днес, цитиран от Ройтерс.

Орбан: Финансирането на Украйна не трябва да идва от бюджета на ЕС

***


От британската редакция на ежедневника не крият изненадата си от резултатите от проучването, уточнявайки, че българите са поставили оценка 5.6 като степен на удовлетвореност от живота си по скалата от 0 до 10.

В Англия недоумяват: Как може българите да са най-нещастната нация в Европа?!

***


Ирак съобщи днес, че е изпратил танкер с гориво към Египет, за да облекчи недостига в ивицата Газа и да окаже помощ на фона на израелска обсада, която предизвика хуманитарна криза, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ирак изпраща танкер с гориво към Египет, за да помогне на палестинците в Газа

***


С това общата подкрепа достигна 18 милиарда евро и Украйна успя да покрие непосредствените нужди от финансиране, се отбелязва в съобщението.

ЕК изплаща още 1,5 милиарда евро помощ на Украйна

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1199 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.12.22 | 00:16

4
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Meetme.pw

2023.12.21 | 21:03

3
гаврете се още с българския народ, но скоро ще има българска коледа и най-хубавото предстои!

2023.12.21 | 20:54

2
позор за България, народа страда! ще има ли изход?

2023.12.21 | 19:22

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини