Прокурорската колегия на ВСС изслушва Сотир Цацаров за Нотариуса

Булфото
share

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще изслуша днес бившия главен прокурор Сотир Цацаров във връзка със случая "Нотариуса".

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

Изслушването е по искане на самия Цацаров, който в момента е завеждащ отдел във Върховната прокуратура, съобщават на сайта си от ВСС.

Той е депозирал молба да предостави кратко изложение на факти по всички отправени внушения за съпричастност към дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса.

Искането на Цацаров е във връзка с изявления на народни представители и други лица в заседанията на Временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, както и твърдения в медийни публикации, свързани със служебната му дейност. 

ВСС изслушва още прокурори от СРП за купона с Нотариуса

Прокурорската колегия към ВСС проведе вече поредица изслушвания по казуса. Всички заместници на подалата оставка преди дни като ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова бяха изслушани. И четиримата обвинители подчертаха, че по една или друга причина не са били на прокурорския банкет в Банско, на който е бил забезян да присъства и Нотариуса, но част от тях потвърдиха, че чули от колеги, че той е бил на коледното парти на Софийската районна прокуратура.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

Водещи новини

Още новини