Борисов се яви на разпит в Прокуратурата. Коментари обаче не даде

Bulphoto/ архив
share

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се яви на разпит в Софийска градска прокуратура. 

Борисов трябва да даде показания по делото, известно като "Барселонагейт".

Подробности за разпита на Бориов днес разпространиха от Прокуратурата.

Прокуратурата разкри подробности за разпита на Борисов

Бойко Борисов бе посрещнат с бурни ръкопляскания и скандирания от депутати от ГЕРБ-СДС и от негови привърженици. Един от тях поясни, че не може всеки път да идва от Благоевград до София, защото някой си измисля глупости.

 

Депутатите от ГЕРБ-СДС заявиха пред медиите, че присъстват, за да покажат подкрепата си за лидера. Те изразиха мнение, че не разбират защо постоянно се претоплят стари манджи. Те обясниха, че не знаят дали Иван Гешев го привиква. Според тях се цели да се осуети съдебната реформа, както и опитите да се направи кабинет.

Даниел Митов заяви, че самото им присъствие е ясно доказателство, че ГЕРБ-СДС няма да се огъне и ще продължат опитите за съставяне на кабинет. 

 

На въпрос дали искането за смяната на Гешев е лепилото между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Митов отговори, че лепила много, ама спойката е друго нещо. 

Даниел Митов съобщи, че той в преговори за евентуален кабинет с ПП-ДБ не участва и всички правомощия са дадени на Мария Габриел.

Томислав Дончев напомни, че политиците са граждани също. Той обясни, че не знае Борисов защо е викан на разпит днес.

Вежди Рашидов заяви, че няма друга такава държава - така да се отнася някой към един политически лидер. "Няма такъв европейски пиар никъде другаде", обясни той. Относно дали Борисов може да бъде арестуван отново, Рашидов  заяви, че всичко може да се очаква в тази държава. Според него лидерът на ГЕРБ е невинен. "Съжалявам, ама така държава не се прави", каза той.

На излизане от разпита Бойко Борисов отказа коментар, предаде репортер на NOVINI.BG. Адвокатът на лидера на ГЕРБ Менко Менков заяви, че няма нищо притеснително, нито нещо ново. "Нормална процедура", обясни той.

Борисов призова колегите си от ГЕРБ-СДС да отиват в парламента, за да работят.

 

Водещи новини

Още новини