Главният прокурор Иван Гешев се прибира в България

Булфото
share

Днес главният прокурор Иван Гешев ще се прибере от официалното си посещение в САЩ, потвърдиха за NOVA източници от Съдебната палата.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 510

Каква е процедурата във ВСС за отстраняване на Иван Гешев

Дали обвинител №1 доброволно ще подаде оставка, която ВСС да гласува, или ще се стигне до процедура пред Темида, все още не е ясно. 

Според някои той е трябвало да се върне в сряда, но е съкратил визитата си. Други пък обясниха, че няма такова нещо и посещението му е трябвало да приключи днес. 

В четвъртък кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел обяви, че първото, което ще направи правосъдният министър в нейното правителство, ще бъде да поиска освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор заради уронване на престижа на съдебната власт. 

В петък шестима от Прокурорската колегия на ВСС поискаха той да бъде освободен от поста, защото се намесил в разследването на атентата срещу него. 

Те видяха намесата в отиването на израелски експерт на мястото на взрива. От Софийската градска прокуратура съобщиха вчера, че експертът не е бил допуснат до мястото. Той бил заведен там от зам.-шефа на следствието Ясен Тодоров по предложение на Гешев.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 510

Водещи новини

Още новини