Нападнаха Темида

share

Българите да изпращат имейли с текст "Сбогом, ВСС" призова правозащитният комитет.

От неговата интернет страница всеки, който иска, може да отправи апел за колективна оставка на кадровиците в Темида, пише в. "Стандарт". "Моля ви, оттеглете се. Нарушавате основното ми право на независим съд. Опорочавате моята правова държава", се казва в шаблонния имейл. Отделно комитетът организира и електронната подписка за разпускане на Висшия съдебен съвет, в която досега са се включили около 200 души.


Sms-и с текст: "Уважаеми, подайте си оставката. За доброто на страната!", пък апелира да се пращат сайтът "Биволъ". Той публикува мобилните телефони на всички членове на ВСС.


Предложенията за разпускане на кадровия орган и за промяна на принципите, на които той се съставя и работи, отправи пръв Съюзът на съдиите в България. ВСС обаче още дори не е обсъдил искането на организацията, в която членуват близо 1000 съдии. В коментарите си някои негови членове показаха, че не ги интересува какво искат магистратите.


Парламентът, който избира половината от членовете на съвета, също показа пълна незаинтересуваност към желанието на съдиите за кадрова реформа. Нито една от партиите не бърза да номинира свои представители за запълване на вакантните места във висшия изпълнителен орган в съдебната система.

Водещи новини

Още новини